2005-12-24

Ty HERREN känner de rättfärdigas väg

Guds vredes blogg gillar Patriot Act, den amerikanska lag som sedan några år ger regeringen i Washington rätt att lägga sig i de amerikanska medborgarnas privatliv. Jeremia gillar även ny brittisk lag, som ger polisen rätt att registrera alla britters bilkörning.

Men varför ska då de rättfärdiga lida för de ogudaktigas skull? Det står skrivet att "HERREN känner de rättfärdigas väg, men de ogudaktigas väg leder till fördärvet".

Den stränga Patriot Act till trots har den amerikanska federala polisen i hemlighet och i strid med lagen mätt radioaktiv strålning i moskéer och muselmaners bostäder runt om i landet. Man behövde alltså inte Patriot Act. Och det var inte kyrkor och andra rättfärdighetens byggnader som behövde mätas efter strålning, utan de ogudaktigas moskéer och bostäder.

Jeremia verkar vurma för sin Bush, men skulle kanske amerikanerna behöva gå längre tillbaka i tiden för att finna sin lösning? Under Franklin D Roosevelt tog man helt resolut och internerade de flesta japan-amerikaner. Med all säkerhet behöver federala polisen inte längre leta femtekolonnare i sitt land, om man för säkerhets skull toge och internerade alla ogudaktiga amerikanska muselmaner.