2006-01-24

Ärkebiskopsval stundar i "Svenska kyrkan"

Aftonbladets Helle Klein bloggade igår om vem hon vill se installerad som ärkebiskop i Svenska kyrkan efter KG Hammar. Helle Kleins favorit är Anna Karin Hammar, syster till den avgående "ärkebiskopen". Det vore häftigt, skriver frk Klein. Frk Klein skriver vidare att hon själv läst teologi, och då åhört predikningar av Anna Karin Hammar, som visat sig vara en av de klokaste präster frk Klein vet.

Ja, man har väl inte trott att "Svenska kyrkan" skulle kunna sjunka lägre efter riksheretikern KG Hammar, men här har vi alltså av allt att döma en seriös kandidat till ärkebiskopsstolen, och kandidaten är
1) kvinna,
2) öppet lesbisk,
3) aktiv socialdemokrat,
4) antisemit, och dessutom
5) öppet hatisk mot de kristna som är kvar inom "Svenska kyrkan".

Om nu inte Gud den allsmäktige i sin vishet straffar Sverige och Sveriges folk genom att låta Anna Karin Hammar klä ut sig till biskop, så finns det alternativ som säkert kan tillfredsställa även frk Klein. Vi läser i en kommentar till frk Kleins postning:

Mysigt. KG stöds starkt av ateister som Bert Karlsson. En stor fan är också humanist Lena Andersson. Anna Karin platsar fint i Hammartraditionen. Synd bara att deras bror HB inte lyckades bli kyrkoherde på Gotland. Om det inte blir en Hammar efter Hammar finns alternativ. professor Eva Lundgren, teolog i botten precis som Helle Klein.